12 mei 2021

Zo voorkom je een flinke kater na een avond stappen

We houden allemaal wel eens van een feestje. En bij een feestje hoort natuurlijk een alcoholische versnapering. Echter kijken we soms wel eens iets te diep in het glaasje en dat kan het feest aardig verzieken. Of je wordt de volgende dag wakker met een flinke kater en kunt je bepaalde delen van de avond niet meer herinneren. Hoe leuk we het ook vinden om een avondje te drinken, niemand vind het fijn om de volgende dag met een kater opgescheept te zitten. Wil je weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je de volgende dag niet of nauwelijks last hebt van een kater? Lees dan verder.

Kies ervoor om een avond niet te drinken

Een van de meest voor de hand liggende oplossingen tegen katers is natuurlijk door niet te drinken. Echter is dit niet voor iedereen een even makkelijke beslissing. Zeker als je met je vriendengroep op stap gaat en iedereen elkaar opjut om meer te drinken. Maar als je eigenlijk liever een avond niet wilt drinken, dan is het belangrijk dat je daar naar luistert. Je vrienden zouden dit ook moeten respecteren als ze om je geven. Wil je het jezelf wat makkelijker maken en een stok achter de deur houden die je vrienden ook zullen respecteren? Biedt dan aan om de Bob te zijn. Zo kunnen je vrienden zonder zorgen genieten van hun drankjes en kunnen ze erop vertrouwen dat jij ze aan het einde van de avond weer veilig thuis afzet.

Andere tips

Als je wel graag van een aantal drankjes op de avond wilt genieten, maar liever niet zoveel dat je je de volgende dag ziek voelt, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om pas later op de avond te beginnen met drinken. Vaak begint het nuttigen van alcohol namelijk al tijdens het eten. Dit is in principe niet nodig. Focus je tijdens het eten gewoon op het lekkere eten en zorg dat je een goede bodem legt voor de avond. Een ander trucje om de volgende dag minder last van een kater te hebben, is om na elk glas alcohol een glas water te drinken. Alcohol droogt je lichaam namelijk uit, een van de redenen waarom jij de volgende dag last hebt van een kater. Door tussendoor voldoende water te drinken houd je je lichaam gehydrateerd en kan het de alcohol beter verwerken.

Ongezonde relatie met alcohol

Vind je het toch lastig om niet elke keer weer teveel te drinken, en merk je dat het je leven op meerdere vlakken negatief beïnvloedt? Dan zou het om een verslaving kunnen gaan en dat is iets wat je serieus moet nemen. Schakel in dat geval alcoholhulp in en informeer naar een behandeling die je kan helpen met je relatie met alcohol.