30 november 2021

Zo verdien je geld met aandelen!

De afgelopen tijd is de populariteit rondom beleggen flink toegenomen. Zowel mensen van een jonge als oude leeftijd investeren hier veel geld in en dat zie je terug in de koersen. Als je momenteel voldoende spaargeld hebt en graag een risico wilt nemen, dan kan het interessant zijn om aandelen te kopen. Om ervoor te zorgen dat je hier ook daadwerkelijk wat mee verdient is wat complexer.

 

De meeste mensen speculeren

Veel mensen die aandelen kopen doen hier vooraf te weinig onderzoek naar en verwachten zonder een realistische aanleiding dat een bepaald bedrijf in waarde zal toenemen. Deze vorm van beleggen is zeer riskant en wordt ook wel speculeren genoemd. 

 

Zoek zelf de mogelijkheden wel goed uit!

 

Om een stabiel rentepercentage te krijgen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de mogelijkheden goed onderzoekt. Plan hier ruim de tijd voor in en voorkom daarmee beginnersfouten. Een beginnersfout die door velen wordt gemaakt, is dat al het geld op één paard wordt ingezet. Als dit bedrijf goed loopt, dan stijgt de waarde van de portfolio uiteraard leuk mee. Mocht het daarentegen slecht gaan met het bedrijf, dan zie je dit direct in de waarde van de aandelen. De kans dat je hierdoor veel geld verliest is erg groot. Het is daarom ook zeer belangrijk dat je voor een goede spreiding zorgt. 

 

Schakel de hulp in van een externe partij

 

Als je van plan bent om veel geld te beleggen dan is het zeer aan te raden om advies te winnen. Zo kun je ervoor kiezen om met een beleggingsadviseur in zee te gaan, maar daarnaast ook voor een beleggingsfonds. Bij een beleggingsfonds leg je een bepaald vermogen in bij een bedrijf die dit vervolgens actief belegt in verschillende bedrijven. Een voordeel hiervan is dat de kans op een positief rendement hierdoor stukken groter is. Een nadeel hiervan is dat je relatief veel geld aan commissie betaalt.

 

Indien je het risico graag wilt spreiden en niet te veel geld kwijt wilt zijn aan een tussenliggende partij, dan kun je ook kiezen voor ETF’s. 

 

Wat zijn ETF’s? Bij ETF’s investeer je als het ware in onwijs veel verschillende bedrijven. Het voordeel van ETF’s is dat het een passieve vorm van beleggen is. Hierdoor vraagt een tussenpersoon een lage fee waardoor je zelf meer geld overhoudt. Een ander voordeel hiervan is dat het risico zeer beperkt is doordat je als het ware in een groot aantal bedrijven investeert.