27 januari 2022
Voor hoeveel geld kan ik een huis kopen

Voor hoeveel geld kan ik een huis kopen?

Heb jij een huis gezien en wil jij weten hoeveel hypotheek je kan krijgen? De laagste waarde van de hypotheekberekening op inkomen en de taxatiewaarde bepaald hoeveel hypotheek je kan krijgen.

Voorbeeld maximale hypotheek berekenen

Stel dat je op inkomen € 350.000,- aan hypotheek kan krijgen en de taxatiewaarde van een huis bedraagt € 275.000. Hoeveel hypotheek kan je krijgen?

Omdat het laagste bedrag de waarde van de woning is, € 275.000,- is dat wat je aan hypotheek kan krijgen. Je ziet dus dat de hypotheek op inkomen direct los wordt gelaten als de woningwaarde lager is.

Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen is een vraag die je niet zomaar snel kan beantwoorden. Voor hoeveel geld kan ik een huis kopen is de meest gestelde vraag de laatste 16 maanden . En dat komt omdat huizenkopers alleen in staat zijn om de maximale hypotheek op inkomen te berekenen.

Hoe kom ik aan de taxatiewaarde?

De taxatie van een woning wordt altijd gemaakt door een taxateur. Omdat deze mensen het erg druk hebben zal je niet snel de taxatiewaarde te horen krijgen. Helaas heb je wel snel een bedrag nodig omdat je anders niet kan bieden op een huis.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met een lening?

Het bedrag aan hypotheek dat je mogelijk kan krijgen wordt beïnvloed door bestaande kredieten. Ga altijd naar bkr.nl en raadpleeg jouw dossier. De bkr is bijna altijd de oorzaak als een huis kopen niet door gaat.

Het inkomen is ruim voldoende en betalingsverplichtingen uit het verleden kunnen de oorzaak zijn van een streep door de gehele hypotheekberekening.

Hoeveel bieden met mijn hypotheekberekening?

Zoals je hebt gelezen weet je nu hoe je een maximale hypotheekberekening moet maken. Is er financiële ruimte om hoger te bieden? Stel de marktwaarde bedraagt € 500.000,- van een woning. Je kan € 550.000,- aan hypotheek krijgen. Vraagprijs woning € 500.000,-.

Voor hoeveel geld kan ik een huis kopen

Je zal afhankelijk van de regio zeker € 50.000,- tot € 150.000,- moeten overbieden. Stel nu dat je een bod doet van € 550.000,- dan zal je zelf € 50.000,- aan eigen geld mee moeten nemen. Je maximale hypotheek mag namelijk nooit hoger zijn dan taxatiewaarde.

Wil jij snel en duidelijk weten hoeveel je zou moeten bieden op een huis? Lexwonen.nl berekend hoeveel je moet overbieden op een huis. Landelijke blik op de laatste verkoopprijzen in de regio wordt meegenomen. Uiteraard zal je daar boven moeten bieden omdat de meeste kopers zonder voorbehoud van financiering kopen. Doe dit niet en voorkom een boete ter hoogte van 10% van de koopsom. Bereken eerst hoeveel je kan lenen ga dan pas op zoek naar een huis.

Koopakte invullen

Koop jij een huis voor € 500.000,- en vertel jij ook onder voorbehoud van financiering van € 500.000,-? Let op dat de hypotheekaanvraag dan ook maximaal die € 500.000 bedraagt.

Vertel je de verkopend makelaar alleen maar dat je onder voorbehoud van financiering koopt? De kans dat je eigenaar wordt is gering omdat hij niet weet hoeveel hypotheek je aanvraagt. Ook kan het zijn dat verkopend makelaar ook zelf het bedrag van € 500.000,- invult. Ben hier alert op. Een huis kopen en hypotheek berekenen is 1 maar de koopakte invullen en begrijpen is 2.