30 november 2021

Van online naar fysiek

Tegenwoordig zijn er tal van apps waarmee je chat met vreemden. Zeker voor tijden als deze kan het ontzettend fijn zijn om met anderen te babbelen en je ei kwijt te kunnen. Maar als het straks weer mag, verlangen we allemaal weer naar een fysiek gesprek, eentje waarbij je tegenover elkaar in het restaurant zit. Maar hoe kan je iemand zo goed mogelijk benaderen om diegene uit te nodigen?

Koetjes en kalfjes

Een standaard gesprek hebben over hoe iemands dag was of de meest algemene gespreksonderwerpen kunnen best vermakelijk zijn op de online chat, maar echt diepgang biedt het niet. Wat het wel geeft is een garantie dat het niet lang zal duren voordat één van de twee er zat van is. Denk bij het verzenden van een bericht na over de reden achter het bericht.

Subtiele hints

Probeer tijdens je gesprek subtiele hints te geven om hem/haar vervolgens als klap op de vuurpijl mee uit te vragen. Hierbij kan je bijvoorbeeld terugvallen op iets dat eerder in het gesprek naar voren is gekomen. Een bepaalde hobby of gewoonte die je kan verwerken in de activiteit die je gaat voorstellen. Is diegene een vegetariër uit Den Haag? Dan scoor je zeker punten als je opzoek gaat naar een leuk restaurantje die hier op aansluit.

Zoek in ieder geval naar een originele locatie om wat te gaan doen. Dit hoeft echt niet altijd een restaurant te zijn. Actieve dates zijn in de laatste jaren gigantisch in populariteit toegenomen. Een potje midgetgolf of wandelen met lama’s zijn in ieder geval bezigheden die je nooit meer zult vergeten.

Op de date zelf

Je chat online voor een tijdje en als het je dan eindelijk is gelukt, is het natuurlijk de kunst om de date niet te ruïneren. Zorg ervoor dat je er goed verzorgt uitziet, maar blijf wel jezelf. Als het niet jouw stijl is om een colbert te dragen, zou het oneerlijk zijn dit wel te doen op de afspraak.

Verder is het zeer belangrijk om op tijd te komen. Of liever nog, te vroeg. Hoe gênant is het om op de eerste afspraak te laat te komen. Wie weet is diegene alweer naar huis gevlucht.

Trek je stoute schoenen aan en vraag jouw online crush uit, maar pas goed op met wie je dit doet. Behandel de ander met respect en spreek af op een plek waar andere mensen zijn. Zeker als het de eerste keer is dat jullie afspreken. Verlies het vertrouwen in de mens niet, maar een beetje voorzichtigheid kan geen kwaad.