23 juni 2021

Vakantie in eigen land

Voor hoe het nu uitziet zullen veel mensen de zomervakantie in eigen land doorbrengen en eigenlijk is dat helemaal niet zo’n slecht idee. Er zijn namelijk ontzettend veel mooie plekjes in Nederland die je waarschijnlijk nog nooit eerder bezocht hebt. Echter is een vakantie in eigen land toch heel anders dan een vakantie in het buitenland. Naast de standaard spullen zoals zwemkleding, paspoorten, kaarten en voldoende kleding zijn er nog een aantal dingen die je echt niet mag vergeten tijdens je vakantie in Nederland. Onderstaande tips zullen ervoor zorgen dat jij zorgeloos kunt genieten van je vakantie. 

Vervoer

Wanneer je op vakantie gaat in Nederland ga je hoogstwaarschijnlijk met een auto of bus. Een auto is natuurlijk altijd handig om de plaatselijke supermarkt te gaan of omliggende steden te bezoeken. Daarnaast is het handig om een fiets mee te nemen of te huren wanneer je in Nederland blijft. Zoals je waarschijnlijk wel weet is Nederland echt een fietsland en is alles makkelijk te bereiken op de fiets. Zo ben je sportief bezig en draag je bij aan een schoon milieu. Het is verder ook nog leuk om met het openbaar vervoer door Nederland te reizen. Ook hierbij denk je aan het milieu en tijdens je trein of bus rit kom je door leuke plekjes en mooie landschappen. 

Zonbescherming

Met een beetje geluk kunnen we in ons eigen land ook volop gaan genieten van de zon. Echter zul je jezelf wel goed moeten beschermen tegen deze vuurbal. In Nederland verbrand je namelijk een stuk sneller dan in het buitenland. Smeer je dus goed in met zonnebrandcrème. Het liefst met factor 50. Zeker wanneer je lang gaat wandelen of fietsen is het verstandig om een tube zonnebrandcrème mee te nemen. Wanneer je lekker op het strand gaat liggen is alleen zonnebrandcrème waarschijnlijk niet genoeg. Ga voorbereid op pad en neem een parasol mee. Op deze manier kun je toch genieten van het zonnetje en kun je ook even afkoelen in de schaduw. Voor de mensen die lekker in de eigen tuin willen zonnen is een zweefparasol misschien een goed idee. Verbranden is ontzettend slecht voor je huid en je weerstand. Zorg er dus voor dat het jou niet gebeurd.     

Verzorging

Misschien wel het belangrijkste van alles zijn de verzorgingsspullen. Hiermee bedoelen we in dit geval niet je haarlak en parfum, maar juist medicijnen en een klein EHBO-kistje voor ongelukken. Ook al kun je in Nederland op veel plekken terecht wanneer je lichamelijk klachten hebt is het altijd handig om voor de zekerheid pleisters en dergelijke bij je te hebben. Zeker voor het bezoeken van natuurgebieden is dit noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld en muggenbeten of teken die je met de juiste materialen direct kunt verwijderen en behandelen. Ontzettend handig dus!