20 oktober 2021

Ultrasoon reinigen, een efficiënt en veilig proces

De ultrasone reiniging is een proces waarbij de onderdelen worden ondergedompeld in een met een vat uitgeruste transducer. Dit is een specifieke machine die ultrasone golven genereert die turbulentie veroorzaken in de te reinigen onderdelen, waardoor het aangekoekte vuil kan worden verwijderd. Deze techniek staat bekend als zeer effectief en veilig om de onzuiverheden op te lossen die zich in alle spleten nestelen.

Hoe werkt een ultrasone reinigingsmachine?

De ultrasoon reiniger is wordt gebruikt voor het reinigen en ontvetten van industriële mechanische onderdelen, zowel tussen twee productiefasen als als onderdeel van het onderhoud en onderhoud van de apparatuur waarop ze zijn geïnstalleerd.

Zoals hierboven uitgelegd, heeft het de vorm van een tank waarin een reinigingsproduct of een oplosmiddel wordt gegoten. De stukken zullen daar massaal worden gebaad. De reinigingsvloeistof wordt vervolgens verwarmd tot een geschikte temperatuur en vervolgens worden hoogfrequente golven het bad in gestuurd. Miljoenen kleine belletjes vormen zich vervolgens in de vloeistof en zorgen voor het losmaken van het vuil en vet op het oppervlak van de onderdelen. Ze komen in de moeilijk bereikbare hoeken van onderdelen met complexe vormen voor een optimale reiniging van de elementen. Naast zijn reinigingsprestaties biedt de ultrasone reinigingsmachine ook andere onmiskenbare voordelen.

De voordelen van een ultrasoon reiniger

Ultrasoon reinigen heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere industriële wastechnieken. Dit proces maakt het namelijk mogelijk om onderdelen met complexe vormen optimaal te reinigen. Aan de andere kant is het mogelijk om de elementen in bulk te wassen en zelfs de metalen delen te mengen met de plastic en glazen delen, enz. Het wasprogramma duurt maar een paar minuten en de onderdelen komen vlekvrij en volledig droog uit de machine.

Bovendien verbruikt de ultrasoon reiniger zeer weinig energie verbruikt en het reinigingsmiddel niet hoeft te worden vervangen.

Professionals kunnen kiezen uit verschillende tankformaten.