12 mei 2021

Tips voor het maken van een fotoalbum

Het maken van een fotoalbum kan een behoorlijke klus zijn. Maar als het eenmaal af is dan heb je al je mooie herinneringen in een boek. Er zijn verschillende fotoboeken opties die je kan overwegen. Bij het maken van een fotoalbum zijn er bepaalde dingen waarop je moet letten. In dit artikel worden een paar tips besproken die jou hopelijk op weg helpen.

Selecteer je foto’s

Een heel dik fotoalbum klinkt misschien leuk, maar het kan behoorlijk wat gaan kosten. Daarom is het verstandig om van tevoren een goede selectie te maken van de foto’s die je erin wil stoppen. Het is natuurlijk zonde om dubbele foto’s erin te hebben of foto’s die heel erg op elkaar lijken. Als je echt heel veel foto’s hebt kan je nog overwegen om meerdere albums te maken. Dan kan je het bijvoorbeeld opsplitsen in winter, lente, zomer en herfst. Of hoe je het ook wil categoriseren.

Lay-out

Wat ook belangrijk is om in achterhoofd te houden is de lay-out. Zorg dat de foto’s die bij elkaar horen bij elkaar staan. Zorgt ervoor dat het overzichtelijk is en probeer de foto’s op chronologische volgorde te zetten. Er zijn tegenwoordig veel sites die al een standaard lay-out voor je maken en dat je zelf alleen maar je foto’s hoeft in te voegen. Het is aan jou of je zelf een lay-out wil gaan maken of gebruik wil maken van een standaard lay-out. Wat leuk is om te doen is je spreads variëren, zodat de kijker zich niet verveelt.

Voorbereiden en controleren

Zorg voordat je een fotoalbum gaat maken dat je al het voorbereidende werk al hebt gedaan. Denk aan het uitzoeken van de foto’s. Als je het dan allemaal nog moet doen kan je namelijk het overzicht een beetje verliezen. Indien je de foto’s nog wil bewerken is het ook slim om dat eerst te doen. Als je de voorbereiding gedaan hebt kan je de lay-out gaan doen en de foto’s invoegen. Als dat gedaan is, is het verstandig om nog even alles te checken en kijken of er geen fouten inzitten. Doe dat bij voorkeur op een iets later tijdstip zodat je er weer met een fris hoofd naar kan kijken. Als je al uren zit te werken aan een fotoalbum kan het verstandig zijn om af en toe ook pauzes in te lassen. Anders kunnen er onnodige fouten gemaakt worden en dat is natuurlijk erg zonde.

Heb jij nog een tip bij het maken van een fotoalbum?