1 augustus 2021

Sparen doe je zo!

Geld sparen is altijd een goed idee. Iedereen wil wel wat extra geld overhouden in de maand. Zeker als je een grote aankoop wilt doen of wellicht wil je wel een huis kopen. Het is dan een goed idee om naar de maandelijkse lasten te kijken. Vaak heb je een aantal onontkoombare lasten zoals huur gas, water en licht een bijvoorbeeld een telefoonrekening. Daarnaast kan het voor jou belangrijk zijn om een sport abonnement te hebben. Maar misschien heb je ook nog maandelijkse vaste lasten die niet essentieel zijn. De eerste stap in een spaarplan is het in kaart brengen van deze overige uitgaven. Als je beter wilt anticiperen op onverwachte uitgaven of rekeningen is het aan te raden om een spaarplan te maken.

Spaarplan

Zodra je in kaart hebt wat jouw maandelijkse vaste lasten zijn, kun je nagaan wat eventueel gemist kan worden. Denk hierbij kritisch na of je dit bijvoorbeeld ook enkele maanden zou kunnen missen. Steun je bijvoorbeeld goede doelen of doe je mee aan een loterij, dan zouden dit voorbeelden kunnen zijn van uitgaven die gemist kunnen worden. Onthoud dat je het desbetreffende abonnement ook makkelijk weer opnieuw kunt afsluiten. Hierdoor kun je ook beter ervaren of je het abonnement wel hebt gemist in de periode dat deze uitstond.

De vaste lasten die je behoudt kun je vergelijken met concurrenten. Door het grote aanbod wordt er veel gestunt met prijzen. Goede optie in dit geval zou zijn om de prijzen te vergelijken en eventueel over te stappen. De woorden overstappen en opzeggen geven soms een stressvol gevoel. Dit hoeft echter helemaal niet waar te zijn. Het opzeggen van een abonnement is namelijk makkelijk geregeld.

Hulp bij het opzeggen

Als jij het vervelend vindt telefonisch contact op te nemen is het aan te raden om je abonnement online op te zeggen. Dit gaat vaak ook een stuk sneller. Met 123opzeggen.nl is het opzeggen van je abonnement binnen enkele minuten in orde gemaakt het enige wat je hoeft te doen is de benodigde gegevens invullen en er wordt direct een brief voor jou opgesteld. Deze brief kun je per mail of per post zelf opsturen maar je kunt het ook door 123opzeggen laten doen. Zo ontwijk je vervelend telefonisch contact en meld je je toch netjes af bij de desbetreffende partij. Hier kan het sparen gaan beginnen. Wacht niet langer met het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen.