27 januari 2022

Snel ingewerkt worden doe je zo

Heb je net een nieuwe baan gevonden en ga je binnenkort beginnen? Dat is vast en zeker een spannende tijd! Je gaat veel nieuwe collega’s ontmoeten en je gaat nieuwe dingen leren binnen het bedrijf. Toch kijken veel mensen op tegen het inwerkproces, wat helemaal niet nodig is! Om het iets makkelijker voor je te maken, geven wij je graag een paar tips! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Doe van te voren onderzoek

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de organisatie. Waarschijnlijk heb je dit al gedaan voordat je ging solliciteren, maar nu kun je gericht onderzoek gaan doen naar de verschillende teams binnen de organisatie, wie welke functie heeft en hoe de organisatie zelf werkt. Zo heb je een beetje een idee van de structuur en kun je tijdens je eerste dag vast al wat vragen stellen over wat er van jou wordt verwacht. Dit maakt het gelijk al een stuk makkelijker, omdat je weet waar je aan toe bent.

Houd je kennis op peil

Ga je werken binnen een branche waar je al wat van weet of is deze baan compleet nieuw voor je? Het is verstandig om van te voren al wat kennis op te doen over het vakgebied. Sommige werkgevers laten je in het begin ook trainingen en cursussen maken, om op het kennisniveau te komen van de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding van Inzicht. Dit is een perfecte kans om jezelf te ontwikkelen!

Ga er open in

Hoewel inwerken vaak heel spannend lijkt, is dit het niet. Je bent nieuw, dus is het logisch dat je nog dingen moet leren. Ga er dus met een open houding in en heb vooral veel plezier! Ondertussen kun je vast leuke gesprekken aanknopen met collega’s.