30 november 2021

Silent piano kopen? Hier moet je op letten

Vind je het leuk om piano te spelen, maar zijn je buren of misschien zelfs jouw ouders wat minder enthousiast over het vele geluid dat uit een klassieke piano komt? Dan is de silent piano waarschijnlijk wel iets voor jou! Met de silent piano kun je namelijk gewoon nog steeds piano spelen zoals je dat graag doet, maar nu kun je ook een koptelefoon aansluiten zodat alleen jijzelf het nog hoort en de buren of je ouders niet meer kunnen klagen dat ze de tv niet kunnen horen of steeds weer hetzelfde riedeltje te horen krijgen. Dit is dus de perfecte oplossing als je toch graag een mooie piano in huis hebt staan, maar zonder de geluidsoverlast die daar soms bij kan komen.

Verschillende soorten silent piano’s

Net zoals bij de normale piano, zijn er ook heel veel verschillende soorten silent piano’s. Je hebt de modern klassieke piano’s, maar ook de welbekende vleugels. Beide soorten piano’s zijn te verkrijgen als silent piano, en zo is er voor ieder wel wat wils. Ook is het handig om naar de verschillende merken te gaan kijken wanneer je een silent piano wil kopen. Zo zijn er een aantal bekende merken die heel goed zijn voor de normale piano, maar dit zegt niet gelijk dat hun silent systeem ook de beste is van allemaal. Dit komt omdat het een heel andere techniek is die gebruikt wordt dan bij het maken van een normale piano. Lees dus altijd eerst meer informatie voordat je een piano gaat kopen. 

Het silent systeem

Naast dat je nu ook een koptelefoon kan gebruiken bij het spelen op de silent piano, zitten er ook automatisch een paar andere nieuwe functies op de piano. Aangezien het silent systeem ervoor zorgt dat de normale piano eigenlijk nu ook half een digitale piano is, kunnen er ook andere tonen gegeven worden aan de toetsen. Zo kan je bijvoorbeeld het geluid van een orgel uit de piano laten komen. Maar ook zit er standaard een metronoomfunctie bij en kun je jouw eigen pianospel opnemen en terugluisteren, of eventueel zelfs online op bijvoorbeeld youtube uploaden. Het silent systeem zorgt er dus voor dat jouw piano veel meer kan dan de normale piano’s.