14 april 2021

Onderhoud laminaatvloer: zo doe je dat

Op zoek naar goedkoop laminaat of heb je al een keuze gemaakt? Om je vloer te onderhouden is het goed om aan een aantal dingen te denken. Je wilt natuurlijk beschadigingen voorkomen, maar ook de vloer goed schoonhouden. In deze blog leggen wij uit hoe je de laminaatvloer optimaal houdt.

Voorkomen van beschadigingen

Het zou ontzettend zonde zijn als je laminaatvloer na een tijdje krassen en deukjes bevat. Er zijn een aantal stappen die je kunt ondernemen om beschadigingen zo veel mogelijk tegen te gaan:

  • Zorg voor goede schoonloopmatten bij de deur: dit voorkomt dat zand naar binnen komt. Zand kan zorgen voor krassen in de laminaatvloer;
  • Viltjes onder de meubels aanbrengen. Vooral bij meubels die vaker verschoven worden zoals stoelen en bijzettafels, is het slim om viltjes aan te brengen;
  • Bloempotten op onderzetters zetten;
  • Zorg voor de juiste wieltjes onder de meubels. Door verkeerde wieltjes is de kans op beschadiging groter;
  • Een goede klimaatbeheersing is belangrijk: houd rekening met de luchtvochtigheid.

Schoonmaken 

Wij raden aan om de laminaatvloer dagelijks schoon te maken met een stofdoek of stofzuiger. Naast het verwijderen van vuil kun je de vloer schoonmaken door middel van een dweil. Je kunt de vloer vochtig afnemen met een duo-dweil. Let er op dat je de vloer niet te nat maakt. Gebruik daarnaast goed schoonmaakmiddel dat voor vloeren gemaakt is. Allesreiniger of groene zeep laten laagjes achter, daarom raden wij deze middelen af. Ook agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekwater en azijn zijn niet goed voor je laminaatvloer.