20 oktober 2021

Minimalisme in de keuken: zo doe je dat

Steeds meer en meer kiezen mensen voor een minimalistische design bij het inrichten van hun woning. Waarom? De minimalisme trend komt niet alleen voor in de interieur wereld, maar het is ook een soort filosofie waar mensen naar leven. Weinig spullen hebben, kiezen voor een soort kleurenpallet dat simpel oogt: dat is kort gezegd de minimalistische movement. Spreekt dit jou aan? Kies er dan voor om een minimalistische interieur te nemen voor jouw keuken.

De keuken is een van de leefruimtes die het meest gebruikt wordt: op deze plek wordt er immers gekookt, gegeten en schoongemaakt, maar het is ook een kamer waar het gehele gezin samenkomt. Je wilt dus dat de keuken voornamelijk functioneel blijft, maar dat het wel nog strak en modern oogt. Een minimalistische keuken is dus dan een goede optie! Dit kun je doen op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een beton cire keuken te nemen. In dit blog geven wij jou nog meer tips voor een minimalistische keuken.

Een minimalistische keuken: het geheel

De minimalistische keukentrend is kenmerkend voor zijn natuurlijke en rustige uitstraling: in andere woorden, deze ruimte moet een gevoel van gemakkelijkheid geven aan degene die zich erin bevinden. Niet alleen een rustig kleurenpalet is hierbij van belang, maar het is ook belangrijk dat de keuken een open ruimte is en dat het niet te krap is. Vaak wordt deze keuken dus samengevoegd met de eet- of woonkamer. Een beton cire keuken zal de ruimte meer open laten lijken, omdat het materiaal ervoor zorgt dat je keuken als een geheel wordt gezien.

Een minimalistische keuken: de afwerking van beton cire

Hoewel grove en robuuste afwerkingen worden afgeraden bij een minimalistische keuken, is het nog steeds een optie om een beton cire keuken te nemen. Beton cire komt namelijk in verschillende kleuren, dus je kunt er nog steeds voor kiezen om een ‘nette’ afwerking te hebben. Bovendien gaat het meer om het geheel, dan om de kleinere details. Als je echter heel precies bent en toch liever gaat voor een precisie,  dan wordt deze keuze niet aanbevolen.