27 januari 2022

Lekker opgeruimd door het leven

Het is fijn als je je woon- en werkomgeving een beetje netjes houdt. Als die twee plekken voor jou dezelfde zijn, omdat je thuiswerk, dan is het misschien wel extra belangrijk. Het is prettig als je weet waar alles ligt en alles makkelijk kunt pakken, maar je wil tegelijkertijd ook niet alles altijd bij de hand en in het zicht, want dat oogt rommelig. En een rommelige omgeving zorgt er bij veel mensen voor dat ze zich niet goed kunnen concentreren. Dat wil je niet op je werk, want dat is zonde van je tijd. En ook als je gewoon thuis bent, vind je het waarschijnlijk prettiger als alles een beetje opgeruimd is. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. 

Houden of weggooien?

Waarschijnlijk kom je tijdens het opruimen allerlei zaken tegen waarvan je vergeten was dat je ze had. Dat laatste is altijd een goed teken dat iets eigenlijk wel weg kan. Als je het toch niet meer wist, dan heb je het waarschijnlijk helemaal niet nodig, want je mist het dus niet. Maar sommige dingen, zoals bepaalde kabeltjes, schroefjes en andere kleine handigheidjes, moet je niet zomaar wegdoen. Die kunnen nog van pas komen, en je zult altijd zien dat dat nét na je opruimwoede zo is.

Altijd bij de hand

Zaken als een usb kabel, een hdmi-kabel of een adapter voor je oplader zijn voor veel mensen onmisbaar. Vaak heb je er overal door je huis er wel wat verspreid liggen, want je kunt ze voor veel verschillende dingen gebruiken en je hebt ze vaak nodig. Mocht je er toch een kwijt zijn, of op pad zijn en opeens ontdekken dat je je usb kabel niet bij hebt, dan kun je vrij goedkoop op veel plekken een nieuwe krijgen. Zelfs bij grote supermarkten en drogisten kun je terecht, en daar moet je toch al wel eens zijn voor je wekelijkse boodschappen of nieuwe lenzenvloeistof.

Ook via internet

Sommige mensen hebben helemaal geen zin om voor zoiets futiels als een kabeltje helemaal het huis uit te gaan. Gelukkig voor hen kun je tegenwoordig vrijwel alles via internet bestellen. Zeker zoiets kleins als een kabeltje gaat makkelijk, en omdat het waarschijnlijk gewoon in een envelop past, kost het ook niet zoveel meer dan in een winkel. Bovendien kun je het ook van een winkel laten komen waar je zelf met de fiets nooit heen zou gaan, omdat het veel te ver weg is. Het scheelt jou tijd en moeite, en je kunt ondertussen gewoon verder met iets anders. Die envelop met je nieuwe usb kabel valt morgenmiddag al op de mat.