12 mei 2021

Kun je voor een haartransplantatie naar Turkije?

Vele duizenden Nederlandse mannen gingen je voor met een haartransplantatie in Turkije. Turkije heeft zich als land tussen 1980 en nu ongelofelijk ontwikkeld. Snelwegen zijn aangelegd, vliegvelden gebouwd, zelfs een metrotunnel onder de Bosporus en een derde brug eroverheen zijn in recente jaren aangelegd. Een sector die bij deze infrastructurele ontwikkelingen zeker niet achter is gebleven is de gezondheidszorg. Bij Turkse migranten die in genoemde periode naar Europa kwamen was dit bekend: niet voor niets gingen en gaan velen van hen een paar keer per jaar terug naar Turkije voor medische ingrepen. Het feit dat het veel goedkoper is, is daarbij niet de enige reden. Ook de kwaliteit van de ingrepen is dik voor elkaar. Met deze wetenschap is het dan ook helemaal geen gek idee om voor je haartransplantatie naar Turkije te vliegen. 

 

Laat je haartransplantatie in Turkije volledig in Nederland regelen

Maar, hoor ik je als jong kalende man nu denken, ik kan helemaal geen Turks, ken het land niet en zou niet weten waar ik zou moeten beginnen? Dat is het mooie, dat maakt dus allemaal helemaal niets uit. Er zijn namelijk tal van professionele Turkse klinieken die de vraag voor goedkope maar goede haartransplantaties vanuit Nederland en Duitsland hebben herkend. Zij spelen daar nu op in met professionele websites, van waaruit zij alles voor je regelen: Intake, afspraak, vlucht, 5-sterrenhotel voor revalidatie en het beste en lekkerste Turkse eten en drinken worden van te voren voor je geregeld. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je op te laten halen door de taxi op de drempel van je eigen huis!

 

Nog steeds goedkoper dan in Nederland

Met ontwikkelingen, toegenomen professionaliteit en toegenomen reputatie, zou je zeggen dat de prijzen voor haartransplantatie in Turkije de afgelopen tien jaar drastisch zijn toegenomen. In absolute zin is dat ook zo. Als je kijkt naar het totale bedrag in Turkse Lira´s dat gerekend wordt voor een volledige haartransplantatie in Turkije inclusief het eerder genoemde verblijf in een luxe hotel, de nazorg en de haargroeimedicatie, is dat bedrag echt een stuk hoger. Echter heeft Turkije al een jaar of vijf te maken met sterke daling van de Lira ten opzichte van de Amerikaanse Dollar en de Euro. Dit is erg vervelend voor (en deels een gevolg van) de Turkse economie, maar voor jou als patiënt betekent het dat je soms tot 50% goedkoper uit bent voor een behandeling ten opzichte van in Nederland. En dat met hetzelfde fantastische resultaat.