12 mei 2021
bestebank

Koers van BTC

Zoals je wel gemerkt hebt afgelopen jaren is de koers van de Bitcoin steeds verschillend, de koers is afhankelijk van waar je handelt en de methode waarop deze beurs de koers vaststelt. Actuele vraag en aanbod bepalen in de meeste gevallen de koers op de belangrijkste Bitcoin exchanges, elke beurs heeft namelijk een eigen marktplaats en een orderboek om met de Bitcoin te traden. De spotprijs wordt de prijs genoemd van de koers die wordt gebruikt bij kopen en verkopen, met deze bitcoin koers worden de Bitcoins naar je wallet overgemaakt.

bestebank

Koers standaardiseren

Met de hulp van de BBR en de BRTI index is geprobeerd de bitcoin koers te standaardiseren, de Winklevoss broers hebben een eigen index opgezet voor de koers van de Bitcoin. Op basis van deze instrumenten worden de verschillende prijzen bepaald voor de beleggers, verder kunnen de instrumenten gebruikt worden voor accurate BTC/XBT spotprijzen. Om institutionele beleggers te trekken is er zeker behoefte aan om de koers te standaardiseren. Hoe accurater de koers wordt aangegeven hoe groter deze kans is.

Jonge handelaars

Veel particuliere en jonge onervaren handelaars proberen op de schommelende bitcoin koers mee te varen, ze proberen veel geld te verdienen in korte tijd. Er wordt nog teveel nagedacht in euro’s, komt er weer een crisis aan dan moeten we leren omrekenen hoeveel een euro waard is in Bitcoin. Er wordt verwacht in de toekomst dat de cryptomunt wel eens een wereldwijde standaard kan worden, vroeger heeft goud deze rol ook vervuld. Bitcoins worden ook gezien als digitaal goud, om je toekomst mee veilig te stellen.