14 april 2021
auto reinigen

Je auto reinigen: tips en trucs 

Door de wasstraat of zelf met een emmer en sop aan de slag: je auto reinigen kan op veel manieren. Ga je het zelf aanpakken? Dan wordt het met deze tips ongetwijfeld een stuk makkelijker met ook nog een mooier resultaat.

Waarom je de auto moet reinigen

Het is niet voor iedereen een favoriete klus. Toch heb je er baat bij om je auto regelmatig te reinigen. Een auto die schoon is van binnen en buiten gaat langer mee en blijft langer fris. Het is dus een noodzakelijk kwaad. Je kunt echter prima zelf de auto wassen, bijvoorbeeld voor de deur. Controleer wel altijd bij de gemeente of dit mag om een boete te voorkomen.

auto reinigen

Aan de slag

Wanneer je een auto gaan schoonmaken dan zet je deze eerst in het sop. Doe dit niet met een ruwe spons maar het liefste met een zachte microvezel doek of zeem. In een spons kan vuil zich ophopen. Hetzelfde geldt voor zand. Deze kunnen de lak van de auto beschadigen. Zorg ook dat je regelmatig een schone emmer water pakt. Vuil water gebruiken kan voor krassen zorgen aangezien het vuil dat je al verwijderd hebt zich op kan hopen op de bodem van de emmer. Je smeert dan bovendien opnieuw het vuil uit over een ander deel van de auto. Daarnaast is het aan te raden om in ronddraaiende bewegingen te reinigen. Dit voorkomt krassen maar vooral ook strepen op de lak. Dat ziet er niet mooi uit.

Velgen en meer

Vergeet vooral niet om de velgen te reinigen. Gebruik hiervoor speciale velgenreiniger. Verdeel het middel met een kwast voor optimale verdeling. Na al het schoonmaken droog je de auto met een droge doek. Teveel werk om de auto zelf te reinigen? Bij een professionele wasstraat kun je dit meestal voor een redelijk bedrag volledig uit handen geven.