30 november 2021

Hottubs worden steeds populairder

Een hottub wordt steeds populairder in Europa. De hottub komt oorspronkelijk uit Scandinavië. De hottubs worden niet alleen gebruikt in Europa, maar ook in veel andere landen. Denk bijvoorbeeld aan Japan. In Japan worden de hottubs ook al voor een lange tijd gebruikt. De hottub in Japan wordt geen hottub genoemd, maar een ‘ofuro’. Dit wordt ook vaak geplaatst in de tuin. De hottub is een bad gevuld met warm water. Hierbij kan je genieten van de natuur. Bij het plaatsen van een hottub in de tuin moet er rekening gehouden worden met je eigen privacy. Vaak wordt de hottub op een beschutte plek geplaatst. Wanneer dit niet in de tuin aanwezig is, dan kan er een afdak gemaakt worden. Het nadeel hiervan is dat niet direct uitzicht hebt op de sterrenhemel.

Hoe werkt een hot tub?

Er ontstaat een natuurlijke circulatie bij een externe kachel. Het water kan dan zonder pompen geleid worden. Een interne kachel werkt anders. Bij een interne kachel gaat het wat anders. Hierbij wordt de hot tub in het water geplaatst. Hierdoor komt het water rond de warmtebron.

Hoe snel wordt een hottub warm?

Het opwarmen van het water van een hottub hangt van een paar dingen af. Denk hier aan het vermogen van de kachel, de grootte van het bad, de kwaliteit van het brandhout, de buitentemperatuur en of het deksel gebruikt wordt. Als het buiten 0 graden is dan wordt een bad warm in ongeveer 2 tot 3 uren. Dit geldt voor een bad met 1450 liter water.

Een hottub verwarmen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je zal eerst de hottub moeten vullen met water. Dit water kun je een paar dagen gebruiken. Hierna zal je het moeten vervangen. Het water kun je door middel van een tuinslag in de hottub doen. Vervolgens moet je het vuurtje maken. Het zal ongeveer 1 tot 3 uren duren om de hottub warm te maken. Hierna kun je heerlijk genieten van je hottub met je familie en vrienden.