19 oktober 2021

Hoe maak je een wheelie op een fiets?

Een wheelie is de meest interessante activiteit voor bijna alle jongeren. Een wheelie is het meest populair op mountainbikes. Mountainbikes zijn ontworpen voor ruwe wegen en onzeker terrein. Ze hebben ook duurzame onderdelen, waardoor het de beste fiets is voor een wheelie. Het is ook gemakkelijker om wheelie op een mountainbike te maken in vergelijking met andere fietsen.

Veel mensen houden ook van wheelies op BMX-fietsen. Mensen vinden het makkelijker om wheelie te leren op BMX fietsen; echter, het heeft een beetje meer oefening nodig om het balanceren te leren dan op de Mountain bikes. Er zijn bepaalde belangrijke stappen om een wheelie te leren op elke fiets.


Lekker en comfortabel fietszitje

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat het fietszitje lekker en comfortabel is. Zet uw zadel hoger en houd het schuin, niet recht. Op een rechte zitting kunt u uitglijden en achterover vallen tijdens het fietsen.

Ten tweede, controleer de rem van uw fiets, omdat die een cruciale rol speelt bij het voorkomen van ernstige verwondingen. Zorg er ook voor dat u een helm draagt. Want het risico dat u tijdens het wheelen valt, is groot. Een helm kan u behoeden voor grote verwondingen.

Als u er zeker van bent dat u fiets klaar is voor een wheelie, begin dan langzaam te rijden. Wanneer u klaar bent om de fiets op te tillen, oefent u met uw voet druk uit op het pedaal. Probeer de fiets niet met uw handen op te tillen. Met andere woorden, u moet 30 procent handkracht en 70 procent pedaalkracht uitoefenen om uw fiets op te tillen.

Heb geduld en doorzettingsvermogen

Wheelies is een lang leerproces. Het vergt oefening. Dus, niet overhaast wheelen als u een beginner bent. Oefen eerst het optillen van de fiets met behulp van het pedaal en stap van de fiets zodra u hem optilt totdat u de rem en het evenwicht leert beheersen. Anders zult u op uw rug vallen.

Als u eenmaal vertrouwd bent met het optillen van de fiets met de kracht van het pedaal, leer dan om u fiets te controleren met de rem. Leren remmen is een levensreddende techniek, dus oefen om een sterke greep op de rem controle te krijgen. Wanneer u voelt dat het voorwiel hoger komt, trapt u op de rem. De rem zal helpen om het wiel te laten zakken tot de juiste hoogte. Beweeg het pedaal ook alleen als het voorwiel niet te hoog staat. Anders zult u op de grond vallen.

Het volgende belangrijke punt dat u moet onthouden is dat u moet zitten tijdens het wheelen. Staan tijdens het wheelen kan tot grote ongelukken leiden. Zitten helpt bij het uitbalanceren van uw lichaam, het trappen en het onder controle houden van de rem.


Evenwicht is zeer belangrijk

Evenwicht is een ander essentieel element om te leren. Veel mensen hebben moeite om hun evenwicht te bewaren tijdens het wheelen. Het is gemakkelijk, maar het vergt oefening. Als u voelt dat uw fiets naar rechts beweegt, beweeg dan uw lichaam naar links en vice-versa. Dit zal u helpen om uzelf in evenwicht te houden tijdens het wheelen.

Woonachtig in de gemeente Breda

Ben je woonachtig in de gemeente Breda, zoek dan op het internet naar een Fietsenwinkel Breda, voor het kopen van mountainbikes en BMX-fietsen als u echt geïnteresseerd bent in een wheelie en rijden op ruw terrein. Je zult er geheid een aantal vinden.