30 november 2021
As I am kopen

Haarroutine vinden voor krullen

Het vinden van de juiste haarroutine en producten die daarbij passen, is niet altijd makkelijk als je krullend haar hebt. Er zijn ontzettend veel producten en het duurt soms even voordat je hebt gevonden wat voor jou werkt. Je begint natuurlijk met oriënteren, door om je heen te vragen wat mensen met krullen gebruiken of door verschillende blogs te lezen van mensen die krullen hebben. Zie je een merk steeds terugkomen en wil je bijvoorbeeld As I am kopen hierdoor? Kijk dan ook nog even naar de verschillende producten die zij aanbieden.

Wat is jouw krultype?

Een merk voor krullend haar, biedt vaak producten aan voor verschillende soorten haar. Dit gaat dan om het krultype. Krullen worden verdeeld in verschillende soorten types, van 1 tot 4. Binnen deze types, heb je ook weer verschillende categorieën: A tot en met C. Hierbij is type 1 steil haar, type 2 is golvend haar, type 3 is wavy haar en type 4 kroes haar. Door een aantal haren af te knippen, kun je zien welk haartype je hebt. Leg ze op een wit papiertje en vergelijk ze met de voorbeelden. Kijk hierbij goed naar het patroon van je krul en de afstand van de krullen. A is een wijd patroon en C is een strak patroon. Het komt ook voor dat je verschillende krultypen hebt. Het is dan ook niet iets waar je jezelf erg aan moet vasthouden, maar het kan je wel helpen om gerichter naar producten te zoeken. 

As I am kopen

Uitproberen van producten

Als je er dan achter ben welk haartype je hebt, wil je misschien verschillende dingen proberen. Niet alles zal natuurlijk even goed voor je werken. Veel winkels bieden probeersets of reispakketten aan, met daarin kleinere verpakkingen. Door hier mee te beginnen, kan je eerst kijken of een product voor je werkt, voordat je grote verpakkingen aangeschaft.