30 november 2021
familierecht advocaat

Familierecht advocaten: inzetbaar voor deze zaken

De familierecht advocaat is zonder twijfel een van de meest bekende en belangrijkste advocaten die er zijn. Dergelijke advocaten trachten immers essentiële gebeurtenissen in de privélevens van mensen zo goed mogelijk af te handelen. Welke gebeurtenissen en zaken dat zoal zijn valt te lezen in het restant van dit artikel.

Echtscheidingen

Familierecht advocaten zijn vooral bekend vanwege hun rol in echtscheidingen. Als je in zo’n scheiding verzeild raakt, dan dien je zo’n advocaat in ieder geval in te schakelen om het verzoekschrift bij de rechter in te dienen. Daarnaast helpt de advocaat bij onder meer het ontwikkelen van ouderschapsplannen en bij het verdelen van bezittingen. Een advocaat kan hierbij één van de twee personen bijstaan of allebei gelijktijdig.

Erkenning kinderen en ouderlijk gezag

Ook bij mensen die niet getrouwd zijn kunnen belangrijke problemen ontstaan, met name als het gaat om de verantwoordelijkheid en het gezag over kinderen. In dit soort zaken zijn familierecht advocaten bij uitstek gespecialiseerd.

familierecht advocaat

Huwelijkse voorwaarden

Wanneer je gaat trouwen is er altijd sprake van huwelijkse voorwaarden in de huwelijksovereenkomst. Sommige mensen prefereren echter om deze voorwaarden enigszins naar eigen inzicht aan te passen. Als je dit wilt kan het handig zijn een familierecht advocaat in te zetten. Deze kan je dan hierover adviseren en de voorwaarden vervolgens op juridisch verantwoorde wijze formuleren. 

Naamswijzigingen

Tenslotte kun je een advocaat familierecht inschakelen om je te laten bijstaan in je wens om je eigen voornaam of achternaam te wijzigen.