27 januari 2022

Elektrische auto leasen, een zeer aantrekkelijke optie

Bent u opzoek naar een nieuwe zakelijke auto? Overweeg dan zeker eens om een elektrische auto te leasen. Elektrische auto’s zijn de toekomst. En dit is het perfecte moment om in te stappen in de wereld van elektrische auto. Door de nieuwe technologieën die beschikbaar zijn hoeft u zich geen zorgen meer te maken om een korte actieradius of een lange laadtijd, en kunt u profiteren van de vele voordelen die het leasen van een elektrische auto als de Volkswagen ID3 te bieden heeft.

Lage bijtelling

Lease je in 2021 nog een elektrische auto voor zowel zakelijk als particulier gebruik, dan betaal je slecht 12% bijtelling. Erg voordelig dus als je dit vergelijkt met de 22% die voor een benzineauto betaalt. Wanneer je de auto voor zowel particulier als zakelijk rijden gebruikt valt deze onder vertakt inkomen en in dat geval moet je dus helaas bijtelling betalen. Gebruik je jouw nieuwe elektrische auto alleen voor zakelijk gebruik dan betaal je helemaal geen bijtelling. Let er dan wel op dat je maximaal 500 kilometer per jaar privé mag rijden in deze auto en dat je ook je ritregistratie nauwkeurig bijhoudt

Helaas wordt ook de bijtelling op elektrische auto’s steeds hoger. Elk jaar wordt de bijtelling een beetje verhoogd en het is de bedoeling dat je in 2026 evenveel bijtelling betaald op een elektrische auto als dat je nu doet op een benzineauto. Bij leasen wordt deze bijtelling gelukkig op het moment van aanschaf en deze geldt zolang het contract loopt. Wil jij een elektrische auto leasen doe dat dan dus zo snel mogelijk. Zo kan jij nog profiteren van de lage bijtelling.

Positieve uitstraling

Niet alleen is een elektrische auto leasen zeer voordelig, nee het zorgt ook nog eens voor een positief beeld van jouw onderneming. Ziet een potentiële klant of zakenpartner jouw aankomen in een nieuwe tesla, dan geef je niet alleen een heel professioneel beeld af, maar ook nog eens het idee dat je geeft of duurzaamheid en dus gericht bent op de toekomst. Iets wat voor veel mensen een gevraagde eigenschap is als zij opzoek zijn naar iemand om handel mee te doen.