12 mei 2021

Een nieuwe hondenriem voor je hond

 

Een hondenriem is een belangrijke accessoire om te hebben wanneer je een hond hebt. Je hond mag namelijk niet zomaar overal los rond lopen. Daarom heb je dus ook een goede hondenriem nodig die stevig en duurzaam is. Anders moet je elke week wel een nieuwe hondenriem kopen. Daar zit je toch echt niet op te wachten! Koop daarom voor je hond een goede hondenriem. Zo kun je een hondenriem hebben die oprolt, een riem die je gewoon handmatig terug moet trekken of een verstelbare hondenriem. Ga jij voor een vrolijke, kleurrijke riem of juist een simpele, minimalistische hondenriem?

Een halsband of een harnasje?

Veel baasjes laten hun hond een halsband dragen in plaats van het alternatief, een harnas. Is dit de juiste keuze, of kan je hond juist beter een harnas om hebben? De meeste mensen vinden het toch echt niet prettig om overal naartoe getrokken te worden aan een band om hun nek. Waarom zou je hond het dan wel fijn vinden? Met een harnas voorkom je dat nare gevoel dat je hond elke dag heeft door een halsband te moeten dragen. Het zit niet vervelend of in de weg, het is stevig en het werkt net zo goed als een halsband.

Wandelen met je hond

Wanneer je met je hond gaat wandelen met zijn of haar nieuwe harnas en hondenriem zul je vast merken dat je hond dit harnas prettiger vindt dan een halsband. Andere honden zullen je hond zien en meteen jaloers zijn op dat prachtige harnas. Met die mooie riem en dat stoere harnas is de look helemaal compleet! Of mist er nog iets? Natuurlijk mist er iets, een leuk speeltje! Je kunt niet een gezellige wandeling maken zonder even te spelen! Neem daarom een leuke frisbee, bal of ander speelgoed mee. Is het een zonnige dag op het strand? Dan heb je waterspeelgoed nodig! Zo houd jij jouw hond en jezelf lekker koel en gelukkig.

Een veilige wandeling

Wanneer je gaat wandelen met je hond zijn er natuurlijk altijd gevaren om rekening mee te houden. Zo moet je bijvoorbeeld letten op vlooien en teken. Vooral als je een boswandeling maakt zijn teken een groot gevaar. Zorg daarom dat je hond altijd beschermt is doormiddel van vlooien- en tekenmiddel. Gebruik dus druppels om je hond onaantrekkelijk te maken voor teken, een speciale tekenspray of gebruik een speciale halsband. Ook is het belangrijk om een tekentang, tekenhaak of tekengrijper te hebben voor het geval dat je hond toevallig wél een teek krijgt. Zo kun je je hond namelijk na elke wandeling even checken op teken en alle eventuele teken direct verwijderen.