12 mei 2021

De damesfiets voor jou!

Het wordt eindelijk weer mooier weer en dat betekent in Nederland maar een ding: fietsen. In ons land fietsen we natuurlijk maar wat graag, wat betekent dat we met het koude weer meteen de fiets uit de schuur pakken. Even op de fiets naar familie of fietsen door een mooi natuurgebied zoals de duinen of een bos zijn daarbij de favoriete opties. Het is een leuk uitje dat tevens erg gezond is. Door het fietsen blijven we dus ook nog eens in beweging wat absoluut een positief bijeffect is. Wel vinden we het allemaal belangrijk dat we op stap gaan met een fiets die goed werkt en comfortabel zit. Daarnaast is het helemaal mooi als we ook nog eens op een fiets kunnen rijden met genoeg versnellingen, zodat op de uitdagendere stukken met heuvels en dalen makkelijk getrapt kan worden met de pedalen. Tevens zijn er steeds meer mensen die kiezen voor elektrische fietsen. Hierdoor wordt het fietsen helemaal een leuk uitje. Kies jij er dit jaar voor om de oude fiets weer uit de schuur te trekken of is het nu eindelijk eens tijd om een prachtige nieuwe fiets aan te schaffen?

 

Voor iedereen een fiets

Het meest populaire model van alle fietsen is de damesfiets. Dit kenmerkende model met het lage frame, maakt dat het gemakkelijk is om op deze fiets op te stappen. De damesfiets is ook uitermate geschikt voor heren. Er is niet maar één soort damesfiets. Zo zijn er de stadsfietsen, transportfietsen en de racefietsen. Dit laatste model is voor de echte sportievelingen onder ons die graag grote afstanden op de fiets afleggen. De meeste fietsen hebben tegenwoordig genoeg versnellingen, waardoor het bewegen op de fiets steeds comfortabeler aan het worden is. Ook met tegenwind kan er makkelijk een stukje gefietst worden. Of dit nou dagelijks naar het werk is of in een weekend om even te ontspannen maakt hiervoor niets uit.   

 

Ook elektrisch

De elektrische damesfiets wordt ook steeds populairder. Hoewel deze modellen in het begin vooral gezien werden als fietsen voor ouderen, is dat nu helemaal niet meer het geval. Steeds meer jonge mensen gebruiken een elektrische fiets om naar het werk te gaan. Dit is namelijk ook nog eens beter voor het milieu en daarnaast blijf je ook goed in beweging. De elektrische fietsen hebben elk een eigen actieradius. Dit bepaalt wat de afstand is die gefietst kan worden op een volle accu van de elektrische fiets. Houdt dus goed in de gaten dat de accu vol is voordat er een lange afstand gefietst gaat worden.