27 januari 2022

De beste vloeren voor jouw woning

Ga je verhuizen of verbouwen? Dan is de vloer toch een cruciaal onderdeel van de verbouwing en uiteindelijk ook van de woning. Ik kan me goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en geen idee meer hebt wat nu precies bij jou, je gezinssamenstelling of huis past. Om je een beetje op weg te helpen zijn in deze blog een aantal verschillende vloerbedekkingen beschreven met de voor- en nadelen. Lees vooral even verder en wellicht kun je hierna een betere keuze maken.

Houten vloeren

Een echte favoriet van dit moment zijn de houten vloeren. De uitstraling en het gevoel dat deze vloeren met zich meebrengen is niet te vergelijken met diverse andere vloerbedekkingen. Hout wordt vaak geassocieerd met warm en knus en dat is ook de reden waarom deze vloeren vaak in woonkamers te zien zijn. Echter hebben houten vloeren ook een groot nadeel. Ze zijn namelijk extreem gevoelig voor de weersomstandigheden. Hout kan krimpen en uitzetten en die gevolgen zijn vaak duidelijk zichtbaar in je vloer. Ondanks dit nadeel zijn er voldoende manieren om voorbereid te zijn en goed onderhoud uit te voeren om problemen met je houten vloer te voorkomen.  

PVC

Een vloerbedekking die veel op een houten vloer lijkt is PVC. Hiermee heb je natuurlijk niet het probleem van krimpen en uitzetten. Het grote voordeel van PVC is dat het vergeleken met andere vloerbedekkingen vrij goedkoop is en PVC vloeren zijn zeer eenvoudig te bewerken. De gemakkelijke bewerking van PVC komt door het materiaal waarvan het gemaakt is. PVC bestaat grotendeels uit thermoplast en daardoor makkelijk in de afwerking. Tevens is de samenstelling het grote verschil met bijvoorbeeld laminaat. Er zijn ontzettend veel varianten van PVC verkrijgbaar en je kunt dus volledig je eigen stijl en wensen toepassen in deze vloer.    

Laminaat

Een andere vloerbedekking die bijna niet meer te onderscheiden is van echt hout is laminaat. Deze vloeren zijn ook ontzettend populaire en worden enorm veel gelegd in zowel huizen als kantoorpanden. Het fijne aan laminaat is dat het goed te onderhouden is en een lange levensduur heeft. Laminaat bestaat uit composiet plaatmateriaal. Dit houdt in dat laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen. Hiermee onderscheidt laminaat zich ook van andere vloerbedekkingen. Deze vloeren zijn daarnaast van ontzettend goede kwaliteit en hebben een warme uitstraling. Door de groei in populariteit blijft het materiaal laminaat optimaliseren waardoor niet alleen de kwaliteit beter wordt maar ook de levensduur van het materiaal wordt verlengt.