31 juli 2021

5 dingen om te doen in je vakantie

Zomervakanties lijken erg leuk, maar soms voel je je tijdens je vijfde Netflix-marathon, of na de langste slaapwedstrijd, een beetje verveeld. Ben je altijd moe? Is je favoriete seizoen van je serie voorbij? Dit is het perfecte moment om een ​​nieuwe hobby te beginnen! Maar, hoe? Hoor ik je denken. Laat mij je helpen! In deze blog, 10 dingen om te doen tijdens je vakantie.

1. Maak dingen

Neem het heft in eigen handen… en creëer iets nieuws!  Neem bijvoorbeeld koken. Je kunt allerlei keukens proberen je eigen te maken. Wie weet ben jij de nieuwe Masterchef of Meesterbakker van Heel Holland Bakt. Maar ook kun je je creativiteit kwijt in schilderen, naaien of pottenbakken. Dat laatste klinkt misschien raar, maar geloof me, je zult niet teleurgesteld zijn. Werken met je handen is de ideale manier om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Na deze creatieve sessies zul je zien hoe productief je op andere gebieden bent!

2. Dansen

Wil je je vrienden echt versteld doen staan op een feestje? Ga dan op dansles. Van jazz tot ballet, van salsa tot ballroom dancing, Krump, Hiphop, Locking en popping: er zijn genoeg stijlen en voor ieder is iets leuks. Dansen zal je aanmoedigen nieuwe dingen te beginnen. Want wie danst, wordt zelfverzekerder. Dansen is ook heel goed voor je lichaam. Tegenwoordig zijn zomerdanskampen in Europa heel populair. Overdag een workshop, ‘s avonds een feestje. Ideale zomer besteding!

3. Parkour

Parkour is wel wat ingewikkeld, maar in een zomer kun je een goede basis leggen. Je hebt geen speciale uitrusting nodig, alleen je lichaam en een paar comfortabele schoenen. Het zal je uithoudingsvermogen en vastberadenheid vergroten. Je spieren worden sterker en je gaat sneller rennen. Probeer op verschillende plekken te sporten, verzamel je vrienden en maak een groepstraining. Laat je inspireren door allerlei coole video’s op YouTube.

4. Toerist in eigen stad

Ook in de stad of het dorp waar je zelf woont zijn er nog genoeg plekken te ontdekken. Ga op verkenning, vind nieuwe cafés, interessante graffiti, monumenten en parken. We hebben de neiging om veel te reizen, maar het is heel gewoon om onze eigen steden niet te kennen. Gek toch eigenlijk? Als een van je vrienden je later bezoekt, kun je ze de beste plekken in de buurt laten zien! Ook kun je culturele evenementen bijwonen in je woonplaats.

5. Wordt vrijwilliger

Sharing is caring! Deel je liefde en vrije tijd. Je kunt helpen in het asiel, het ziekenhuis of bij lokale activiteiten. Word lid van een liefdadigheidsorganisatie en doe mee! Ontmoet nieuwe mensen, help anderen, word onderdeel van iets dat groter is dan jezelf en leer nieuwe dingen. Maar pas op! Liefdadigheidswerk kan constant glimlachen en een aanzienlijke verhoging van goede energie veroorzaken…